Þingvellir

Na het bezoekje aan Brúarfoss, op pad gegaan richting het Nationaal Park Þingvellir. Wat een enorm indrukwekkende plek is dit, en niet alleen omdat hier meer dan 1080 jaar geleden voor het eerst, het eerste parlement ter wereld (het Alþing) bijeen kwam.

Op deze plek kwam ik trouwens wederom een club fotografen van een fotogroepsreis tegen. Deze groep heeft even belangstellend staan kijken hoe ik de boel opgesteld had voor de eerste foto hieronder. Op dat moment kwam er ook net een buslading toeristen aan en ik stond dan ook geduldig te wachten eer deze voorbij waren. De leider van de fotogroep maakte nog een opmerking richting zijn groep, dat ik dan wel de hele dag kon wachten. Weer prijsde ik mij gelukkig dat ik deze reis op eigen gelegenheid maakte, want daarom kon ik inderdaad prima die 5 tot 10 minuutjes wachten. Echt veel langer heeft het namelijk niet geduurd, die man was denk ik in de veronderstelling dat we in het hoogseizoen zaten.

Het mooie weer van die ochtend was helaas inmiddels wel alweer verdwenen, wat het er niet makkelijker op maakte om hier mooie platen te maken. Toch wil ik jullie de volgende twee beelden niet onthouden.

Thingvellir
Þingvellir