Skógafoss

Op dag 3 is het tijd om het huisje Ferðaþjónustan Mið-Hvoll te verlaten en richting het Núpar-huisje vlakbij Hveragerði te gaan.
Het duurt niet lang of ik kom bij de eerst waterval Skógafoss aan. Hier ontmoet ik een stel fotografische medetoeristen en in mijn gebrekkige Engels maak ik een gezellig praatje met ze. Totdat blijkt dat één van hun Nederlands is, wat héérlijk om weer even Nederlands te kunnen praten! Na wat gekeuvel over de gezamenlijke hobby en het maken van wat foto’s vervolgen we ieder in tegengestelde richting onze weg.
Een klein halfuurtje later kom ik bij Seljalandsfoss, op hetzelfde moment komt er ook een bus met een lading toeristen aan. Uiterst tevreden dat ik niet reis met een groepsreis, loop ik door naar de naastgelegen waterval Gljufrabui. Na een overweldigende ervaring rijker te zijn, keer ik terug naar de Seljalandsfoss waterval waar ik nog een paar foto’s schiet.
Omdat ik nog de hele middag voor me heb, besluit ik dat ik nog wel tijd heb voor een Geocache. De cache zou in een grot niet al te ver van de parkeerplaats af moeten liggen, maar hoe ik ook zocht, ik kon geen grot ontdekken. Zelfs niet op het naastgelegen picknickterrein. Na het afspeuren van de omgeving, dacht ik helemaal bovenaan de berg iets van een grot te zien, maar geen weg of pad ernaartoe. Zou ik écht die steile berg moeten beklimmen? Bij gebrek aan internet en vandaar niet de mogelijkheid om het een en ander uit te zoeken, besloot ik om mijn weg zonder het loggen van deze cache voort te zetten.