Faxi

In IJsland kom je voortdurend het ⌘ teken tegen, en nee, dat staat hier niet voor shortcut. tongue-emoticon Dit is namelijk het officiële teken voor place of interest.
Helaas staat er in de meeste gevallen niet bij wat voor bezienswaardigheid je hier kunt verwachten, alleen bij de bekendste trekpleisters staat dit vermeld.
Na het kraterbezoek kwam ik op de ‘Golden Circle’ route richting de geiser Strokkur weer zo’n bord tegen. Ik was in een avontuurlijke stemming en besloot te gaan ontdekken wat daar dan wel niet te zien was. Dit bleek een waterval te zijn (bij thuiskomst ontdekt dat dit Faxi, of ook wel Vatnsleysufoss genoemd, was).
Ik had deze vredige plek voor mij alleen en liet mij niet weerhouden door de motregen om mijn little en big stopper eens uit te proberen. Toen ik net en wel lekker bezig was, kwam er een buslading toeristen aan en was het gedaan met de rust. Ik zag aan mijn rechterkant een olifantenpaadje, ik raapte mijn spullen bij elkaar en terwijl ik nog enkele jaloerse blikken opving, verdween ik tussen de struiken. smile-emoticon
Later bij Strokkur aangekomen was het weer zo slecht, dat ik niet eens de moeite heb genomen om de camera uit mijn tas te halen, en na een uitbarsting gezien te hebben, ging ik weer op pad richting de populaire waterval Gullfoss.