Brúarfoss!

Om bij deze waterval te komen, had wat voeten in aarde, maar ó wat was ie het waard! Van alle watervallen die ik tijdens mijn vakantie gezien heb, is deze toch echt wel de allermooiste. Omdat deze toch wel wat lastig te vinden, en ook te bereiken is, heb je hier absoluut geen last van massa toerisme. Ik heb hier dan ook een heerlijk een paar uurtjes genoten van het uitzicht en de rust, terwijl ik tussendoor fijn aan het experimenteren was met wat grijsfilters.
Het liefst had ik hier beneden naast en ter hoogte van de waterval gestaan. Jammer genoeg kon ik geen pad ontdekken (die ik ook aandurfde) naar de plek die ik wou.
Mocht ik ooit nog eens naar IJsland gaan… wil ik deze prachtige waterval zeker nog eens bezoeken onder mooier licht, en dus niet midden op de dag onder de volle zon, en dan hopelijk ook een weg naar beneden weten te vinden.

Bruarfoss-oversteek
De oversteek middels keien over het steenkoude water om bij de waterval te komen. Hier moest ik toch echt even aan mijn grote vriend Walter denken en wenste ik spontaan dat ik mee had gedaan aan zijn Body-balance lessen. Want ondanks dat hij altijd goed te spreken was over mijn balance, voelde ik mij toch niet zo heel zeker, om met een rugtas vol uiterst geliefd materiaal over deze natte keien te stappen. ;)